על רגישויות ואלרגיות

הרפואה הקונבנציונאלית מגדירה כמחלות תופעות אשר שיטת NAET מגדירה כאלרגיה. לדוגמא, על פי הרפואה המערבית אסטמה ומיגרנה הן מחלות. על פי שיטת NAET, אלו תופעות אלרגיות.
מידי יום, לאורך כל היום, אנו נחשפים לאלפי חומרים שונים, במגע, נשימה או אכילה. חלק מן החומרים הללו עלולים לעורר תגובה של המערכת החיסונית, המתבטאת בתופעה אלרגית.
במקרים בהם התופעה האלרגית מיידית וברורה, כגון כאב, פריחה או קושי נשימתי, קל יותר לזהות את האלרגן אליו נחשפנו, לנטרל את השפעתו ולהימנע מחשיפה נוספת במידת האפשר.
עם זאת, קיימים מקרים רבים של רגישויות בלתי מאובחנות, כאשר האדם הסובל כלל אינו יודע כי הסימפטומים שלו הינם אלרגיה הנובעת מחשיפה לחומר מסוים. התגובה האלרגית יכולה להופיע כמחלה (חום, דלקת וכדומה), כתופעה הורמונאלית (כאבי מחזור, חוסר פוריות ועוד) ואפילו כתופעות נפשיות כגון לחץ, דיכאון או קשיי ריכוז.
במקרים אלה, וכן כאשר התגובה האלרגית אינה מיידית, או במקרים בהם מופיעה בעיה כרונית החוזרת על עצמה, האדם עלול שלא לזהות כי מדובר באלרגיה.
על פי הרפואה הסינית, אנרגית החיים זורמת בגוף בערוצי אנרגיה, המרשתים את כל הגוף. ערוצים אלה נקראים "מרידיאנים". החשיפה לאלרגן מייצרת הפרעה בזרימה באחד או יותר מערוצים אלה, המולידה את התגובה האלרגית. ההפרעה בזרימה יכולה להיות חלקית ולחלוף מעצמה. עם זאת, הפרעה מתמשכת עלולה גם להגיע למצב של חסימה מלאה ולגרום למחלות גופניות ונפשיות.